Let’s get minimal

14 June, 2018
Featured Image

Less is toch echt more, als we opruimgoeroe Marie Kondo moeten geloven. De Japanse
maakte de wereld en masse bekend met de kunst van het ‘ontspullen’. Door jezelf de simpele vraag ’does it spark joy?’ te stellen weet je welke dingen je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Ook de minimalisten uit de populaire Netflix-documentaire Minimalism zweren erbij dat we gelukkiger worden van minder. Toch hebben we een stoel nodig om op te zitten en een tafel om aan te eten. Gelukkig zijn er ontwerpers die de kunst van het weglaten als geen ander verstaan. Moeiteloos brengen ze gebruiksproducten terug naar hun essentie. Zonder poespas en tierlantijnen, met slechts een paar hoognodige strakke lijnen die vorm geven aan het product.

Deze interieurproductie verscheen in &C nummer 1 van januari 2018.

 

 

Get-in-touch-Camel
Get-in-touch-Camel

Explore
More

Featured Image
Thuisblijven doen we nu massaal, des te fijner zijn de spaarzame momenten waarin we toch van het voorjaar kunnen genieten. Dineer in de buitenlucht of laat je groene vingers wapperen op je stadsbalkon. Gepubliceerd …
Featured Image
Een magische reis maken als Harry Potter, overnachten in een Grand Budapest-waardig hotel of borrelen als Don Draper in Mad Men? Op deze plekken leef je net als op het scherm. Tekst: Joline van …
Featured Image
Eén miljoen woningen zijn nodig om de wooncrisis op te lossen. Voor wie een nieuw huis wist te bemachtigen of zijn eigen huis nog maar eens besluit te verbouwen verzamelde ik de ‘hardware’, ook …

Explore
More

Featured Image
Alles om het beste te maken van onze tijd binnenshuis in eenzame opsluiting. Van een knuffelmachine, ploeter-puzzel, modulaire meubels voor kleinbehuisden tot luchtzuiverende gordijnen. Gepubliceerd in Volkskrant Magazine nr. 971 op zaterdag 14 april …
Featured Image
Van logeren met het hoofd in de wolken tot dineren op grote hoogte: the sky is the limit voor deze hotels en restaurants. THEKRANE - CopenhagenWat te doen met een oude kolenkraan in het …

© Copyright 2023 Joline van den Oever

© Copyright 2023 Joline van den Oever

View