Lensvelt Loft

11 December, 2020
Featured Image

Stedentrip op het programma met een groepje liefhebbers van design en architectuur? Boek de Lensvelt Loft in Antwerpen.
Gepubliceerd in Volkskrant Magazine op 6 december 2019.

Vind maar eens een fijne slaapplek voor een groep volwassenen, midden in een grote stad. De Lensvelt Loft in Antwerpen biedt uitkomst, aan designliefhebbers welteverstaan. Hans Lensvelt, eigenaar van meubelmerk Lensvelt, vulde een 352 vierkante meter grote loft op het Antwerpse Eilandje met ontwerpen uit eigen stal en van bevriende Dutch designers.

Gooi bij binnenkomst de sleutels op het dressoir van Atelier van Lieshout en mik een eventuele paraplu in de haaienbek van Studio Job. Zwevende traptreden leiden naar de tweede verdieping van de duplexloft, waar de eettafel in de open keuken al gedekt is met servies van Maarten Baas. 

Maximaal acht personen kunnen logeren in de drie slaapkamers op de begane grond en een hangende open kubus in de houten nok van de loft, bereikbaar via een loopbrug en wederom een zwevende trap zonder leuningen. Het devies luidt dan ook: laat kinderen maar thuis. Wie zonder knikkende knieën verder klimt, komt uit op het dakterras met uitzicht op de jachthaven en het MAS (Museum aan de Stroom). Met de benen omhoog in de Cane-divan, blader je door boeken over Nederlandse kunstenaars als Rietveld, Mondriaan en De Kooning.

Foto's Lucid

Het enige moment dat de overdaad aan kunst en design zelfs de grootste liefhebber tegen zou kunnen staan, is tijdens een bezoekje aan het toilet: zo’n ijskoude roestvrijstalen wc-pot, daar wordt niemand blij van.

Circa € 250 per nacht, minimaal verblijf van 2 nachten

Get-in-touch-Camel
Get-in-touch-Camel

Explore
More

Featured Image
Het laatste nieuws op het gebied van interieur, design, reizen en gadgets. Productie en tekst: Joline van den Oever. Gepubliceerd in VTwonen magazine nr. 3 - 2020.
Featured Image
Sinds jaar en dag het motto in Rotterdam: niet lullen maar poetsen. En poetsen doen ze in de herrezen havenstad. Het barst er van de indrukwekkende bouwprojecten, nieuwe architectuur, groene initiatieven en fantastische foodbestemmingen. …
Featured Image
Eén miljoen woningen zijn nodig om de wooncrisis op te lossen. Voor wie een nieuw huis wist te bemachtigen of zijn eigen huis nog maar eens besluit te verbouwen verzamelde ik de ‘hardware’, ook …

Explore
More

Featured Image
Groene gadgets en het laatste nieuws op het gebied van tuinieren: van balkon, stadstuin, dakterras tot pluktuin. Productie en tekst: Joline van den Oever. Gepubliceerd in VTwonen magazine nr. 4 – 2020.
Featured Image
Vrolijke huizen, tropische cocktails, zon en dagelijks aangesproken worden met ‘dushi’. Vlieg erheen of zet op je na-corona-gaan-weweer-lijstje: Curaçao, waar de winterdip niet bestaat. Tekst en fotografie: Joline van den Oever Publicatie: &C magazine, …

© Copyright 2023 Joline van den Oever

© Copyright 2023 Joline van den Oever

View