Hotel Amour

17 November, 2017
Featured Image

Wat onderscheidt een doodgewoon hotel van een bijzonder hotel, waar je écht een keer geslapen wilt hebben? Een hotel met een niet te missen museum om de hoek, weg van de gebaande paden, een hotel waar je je buurman niet tegenkomt. Uitgeverij mo'media is altijd op zoek naar die toffe adressen, zodat ze altijd een antwoord heeft op de vraag of ze nog een bijzonder hotel weet. En ze realiseert zich dat de beste tips niet van internet komen, maar van vrienden of andere inspirerende mensen.


Daan Roosegaarde tipt Soho House Shoreditch in Londen

101 inspirerende mensen
Joline van den Oever - een journaliste met passie voor reizen, nieuwe plekken en lifestyle trends - interviewde 101 designers, modeontwerpers, kunstenaars, culi's, fotografen, reisbloggers, schrijvers, muzikanten, journalisten, industrieel vormgevers, boekhandelaars en nog vele anderen over hun favoriete hotels. Mensen die ook echt iets met hotels hebben. Omdat ze er vaak en met liefde overnachtingen, omdat ze er veel komen voor hun werk of omdat ze een hotelkamer hebben ingericht.


Puck & Hans tippen The Standard High Line in New York

Hotels komen tot leven
In het boek Hotel Amour & 100 andere inspirerende hotels waar we niet gestoord willen worden vertellen deze mensen precies waar de reiziger moet heen moet en waarom. Hun antwoorden zijn een cadeautje! De persoonlijke verhalen in dit boek brengen de hotels tot leven en tonen precies aan waarom deze adressen zo bijzonder zijn. Naast verhalen worden er in het boek ook tips gegeven over de lekkerste ontbijtplekjes, de mooiste musea en gezellige markten die in de buurt van deze hotels liggen. Kortom: geniet én slaap lekker!

O.a. met bijdragen van:
Arno Kantelberg, Arnon Grunberg, Benjamin Herman, Daan Roosegaarde, Janne Schra, Joris Bijdendijk, Kiki Niesten, Makkie Mulder, Pauline Egge, Piet Oudolf, Sacha de Boer, Studio Job, Walter Van Beirendonck, Wouter & Hendrix en Yvette van Boven.


Bianca Enthoven (Roquefort Ontwerpers), Joline van den Oever, Joyce Enthoven (mo'media), Petra de Hamer (Boeken aan de Maas) en René Bego (mo'media) tijdens de boekpresentatie in Hotel V Fizeaustraat in Amsterdam.

      
Hotel Amour verscheen in de volgende media:

Print
Volkskrant Magazine
Elle Decoration
VTwonen
Holland Herald
&C
Metro
Playboy

Online
De Meneren
Travelers Magazine
Interior Junkie (van 16:10 tot 18:20)
The Nice Stuff Collector
Ciao Tutti
Bijzonder Plekje

Get-in-touch-Camel
Get-in-touch-Camel

Explore
More

Featured Image
Groene gadgets en het laatste nieuws op het gebied van tuinieren: van balkon, stadstuin, dakterras tot pluktuin. Productie en tekst: Joline van den Oever. Gepubliceerd in VTwonen magazine nr. 4 – 2020.
Featured Image
Een magische reis maken als Harry Potter, overnachten in een Grand Budapest-waardig hotel of borrelen als Don Draper in Mad Men? Op deze plekken leef je net als op het scherm. Tekst: Joline van …
Featured Image
Na gecancelde en uitgestelde edities gingen de internationale meubelbeurzen Salone del Mobile in Milaan en Maison & Objet in Parijs weer van start. Waar het ene merk bij zijn leest bleef en teruggreep op …

Explore
More

Featured Image
Vrolijke huizen, tropische cocktails, zon en dagelijks aangesproken worden met ‘dushi’. Vlieg erheen of zet op je na-corona-gaan-weweer-lijstje: Curaçao, waar de winterdip niet bestaat. Tekst en fotografie: Joline van den Oever Publicatie: &C magazine, …
Featured Image
Is het de groene schijn ophouden of een serieuze poging tot hergebruik? Ook grote merken vragen zich af of ze altijd nieuwe spullen moeten maken. ‘Niet meer van deze tijd’ concludeert een collega wanneer …

© Copyright 2024 Joline van den Oever

© Copyright 2024 Joline van den Oever

View